δραστηριότητες
Αναζητώντας τους θησαυρούς του Παρνασσού.

Το μοναδικής ομορφιάς βουνό των νυμφών και των μουσών, συνδεδεμένο με την ελληνική μυθολογία και το μαντείο των Δελφών, δεσπόζει στην πλάση και μαγεύει τον επισκέπτη με τα λαμπερά χρώματα του δάσους, τις πηγές του, τα ρυάκια, τα φαράγγια, τις καταβόθρες,  τα πράσινα λιβάδια, τα φυτά, τα σπάνια λουλούδια με τις ευωδιές τους. Οι φωνές της φύσης διαπερνούν τις αισθήσεις και αφήνουν γεύσεις αρμονίας και πληρότητας. Οι διαδρομές στο καταπράσινο περιβάλλον προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Μόλις 17 χλμ. από την Πολύδροσο, διανύοντας μια καταπληκτική διαδρομή όπου εναλλάσσονται το έλατο, το πεύκο και το κέδρο, φτάνουμε στα γνωστά χιονοδρομικά κέντρα Κελάρια και Φτερόλακα, ιδανικά για να απολαύσετε το χιόνι και τα σπορ του βουνού.  Για τους λάτρεις της πεζοπορίας στην φύση, το ορειβατικό μονοπάτι Ε22 περνάει από την κεντρική πλατεία της Πολυδρόσου με διάφορες διαδρομές. Τους καλοκαιρινούς μήνες το μονοπάτι Ε22 ενδείκνυται για κατάβαση με ποδήλατο, ξεκινώντας από τη Φτερόλακα και καταλήγοντας στη Πολύδροσο. Για τους πιο τολμηρούς, προτείνουμε το αλεξίπτωτο πλαγιάς στις ΒΑ πλαγιές του  Παρνασσού.

Μια  γνωστή ορειβατική διαδρομή: Άνω Τιθορέα - χαράδρα Βελίτσας - Λιάκουρα, διασχίζει τον αυθεντικό Παρνασσό, και ο ορειβάτης απολαμβάνει μοναδικές, εντυπωσιακές  εικόνες, χρωματισμένες ανάλογα με την εποχή. Καταρράκτες,  πλούσια βλάστηση, το βουητό των νερών, σπάνια φυτά, πλατάνια και υδρόβια βλάστηση συνθέτουν την μαγευτική αυτή διαδρομή.

Μόλις 2 χιλιόμετρα από τη Βελίτσα, σημερινής Άνω Τιθορέα, δεσπόζει η σπηλιά-λημέρι του Οδυσσέα Ανδρούτσου, ριζωμένη σε απόκρημνο βράχο. Εκεί είχε το ορμητήριό του ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και η οικογένειά του.
Τέλος, μπορεί κανείς να επισκευθεί τον ιππικό όμιλο Λαμίας στο Σταυρό και να απολαύσει μια βόλτα με άλογα στο δάσος και στο ποτάμι του Σπερχειού.
 
 
Home | Ο ξενώνας | Τοποθεσία | Δραστηριότητες | Αξιοθέατα | Επικοινωνία